Hubnete? Nezapomínejte na vlákninu!

Magazín

5. 6. 2017

Hubnete? Nezapomínejte na vlákninu!

Prospívá našemu zdraví, je důležitá pro naše trávení a je klíčová pro každého bez ohledu na věk a pohlaví, a to i když neslouží jako zdroj energie. O čem je řeč? Přeci o vláknině! Často opomíjená a přitom velmi důležitá složka naší potravy, která je příznivá nejen pro hubnutí, ale hlavně pro naše zdraví. Bohužel v jídelníčku většiny populace není dostatečně zastoupená.
 

Výhody vlákniny

V čem je tedy konzumace vlákniny natolik výhodná a potřebná? Nejen, že pomáhá zasytit, což ocení všichni, kteří hubnou, ale je také nutná pro zdravé trávení, pomáhá snižovat riziko zácpy a nádorových onemocnění střev, protože udržuje naše zažívání v chodu a podporuje střevní peristaltiku.
 
Vláknina toho umí opravdu hodně,“ říká Věra Burešová a dodává: „Přináší tělu značnou pomoc, zejména v oblasti příjmu a vylučování potravy, proto bychom na ni v našem jídelníčku neměli zapomínat.
 

Kde vlákninu najít?

Vláknina může být rozpustná a nerozpustná. Tu rozpustnou najdeme např. v luštěninách (hrách, fazole...), v některých druzích ovoce a zeleniny (banán, jablka, mrkev…), v bramborách a také v semenech psyllia. Nerozpustnou vlákninu najdeme například v oříšcích, semínkách, slupkách nebo vybraném ovocei a zelenině (rajčata, květák, cuketa…) a celozrnných potravinách.
 
Kde můžeme vlákninu hledat, v jaké formě ji konzumovat a kolik bychom jí měli denně sníst? Naše hlavní výživová poradkyně Věra Burešová pro vás má několik rad a doporučení. 
 
Doporučové množství vlákniny, které byste měli sníst denně, je 30 g denně, i přestože v České republice se průměr běžného denního příjmu pohybuje okolo 50 % této doporučené denní dávky. Pravděpodobně i to je jeden z důvodů faktu, že jsme na vrcholu světového žebříčku četnosti rakoviny tlustého střeva.
 

Dobré zprávy!

Jestliže doporučený denní příjem vlákniny nemáte a chcete dbát v tomto ohledu na své zdraví, máme snadné a hlavně chutné řešení! A to v podobě skvělé vlákniny FIBROKI s jablečnou příchutí. Vláknina FIBROKI je ještě k tomu obohacená o cenné minerály a také o prospěšnou syrovátku. Vláknina FIBROKI pomáhá nejen zahánět neovladatelné chutě na sladké, ale nastoluje také pocit sytosti a navíc podporuje peristaltiku střev. To bude prospěšné nejen pro zdraví Vašeho zažívání, ale také přínosné pro hubnutí a shazování přebytečných kil! A to je více než příjemné, že?
 
Stačí 2 polévkové lžíce FIBROKI a svému tělu dodáte 7 g vlákniny. Vlákninu můžete klidně zkombinovat s kysanými mléčnými výrobky, protože spolu s mléčnými kulturami vytváří příznivé prostředí v dolní části zažívacího traktu. Balení FIBROKI vlákniny Vám zpravidla vydrží minimálně 1 měsíc, jestliže vlákninu užíváte 2x denně po 1 polévkové lžíci, a to nejlépe po obědě a večeři. Jedno 250 g balení stojí 288 Kč.

Vláknina toho umí opravdu hodně,“ říká Věra Burešová a dodává: „Přináší tělu značnou pomoc, zejména v oblasti příjmu a vylučování potravy, proto bychom na ni v našem jídelníčku neměli opomíjet.