Černá čočka s grilovanou zeleninou

Suroviny

  • černá čočka (beluga) – podle množství porcí
  • čerstvý špenát
  • cibule
  • několik stroužků česneku
  • sůl
  • pepř
  • lilek
  • rajčata
  • olivový olej
  • bylinky a koření dle chuti – provensálské bylinky, bazalka…

Postup

Černou čočku namočte na 30 minut do vody (není to nutné), pak ji uvařte do měkka, ale aby držela tvar. Na olivovém oleji zpěňte cibuli, přidejte čerstvý omytý špenát a prolisovaný česnek podle chuti a poduste špenát doměkka, na závěr přidejte uvařenou čočku a dochuťte solí a pepřem.

Mezitím si nakrájejte lilek podélně na plátky, posolte a nechte tzv. vyplakat, po té lilky osušte. Plátky lilku a rajčata pokrájená na kolečka potřete olivovým olejem a posypte bylinkami a kořením podle chuti. Na gril rozložte plátky lilku a na každý plátek položte 2 kolečka rajčete a ugrilujte. Na talíř servírujte čočku se špenátem a navrch přidejte lilek s rajčetem.