Chřest s omáčkou Sauce Gribiche

Suroviny

  • 12 výhonků bílého chřestu
  • 1 lžíce aceto balsamico
  • 2 lžíce hořčice (nejlépe hrubozrnné dijonské)
  • 1 cibule
  • 1 kyselá okurka
  • 10 kaparů
  • pažitka
  • estragon
  • 1 vejce
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

Očištěný chřest uvařte ve vroucí osolené vodě al dente. Na omáčku si pokrájejte kapary, okurku, cibulku, přidejte hořčici a ocet, šťávu z citronu a zakápněte olejem. Vše vyšlehejte, aby se chutě spojily. Poté omáčku osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte bylinky posekané tyčovým mixérem na zcela drobné kousky. Vejce uvařte na tvrdo a pokrájejte na malé kousky.
 
Chřest podávejte přelitý omáčkou a zasypaný kousky vejce.