Cizrnový salát s feta sýrem a koriandrem

Suroviny

  • 240 g cizrny
  • 4 cibule
  • 5 polévkových lžic olivového oleje
  • 4 červené papriky
  • 250 g cherry rajčat
  • 50 g kukuřice
  • koriandr
  • sůl, pepř

Postup

Cizrnu den předem namočte. Můžete ji nechat i naklíčit. Tímto naklíčením se následně po vaření velmi zlepší chuť cizrny i její stravitelnost. Vodu slijte a cizrnu dejte vařit do cca 700 ml vody.
 
Poté si nakrájejte cibule na proužky a orestujte je na trošce olivového oleje. Můžete je obalit v mouce, aby cibulka byla křupavá. Na větší kousky pak pokrájejte papriky a rajčata.
 
Smíchejte zeleninu s cizrnou, přidejte slitou kukuřici, dochuťte olejem, solí a pepřem a promíchejte s nasekaným koriandrem.