Čokoládovo-kakaový dort z červených fazolí a mrkve

Suroviny

  • 1 plechovka červených fazolí - propláchnout
  • 2 mrkve - nastrouhat
  • 1 bílek
  • 2PL medu a sladidlo PECVA
  • cca 60 ml vody (dle hustoty těsta)
  • 60 g kakaa
  • 40 g ovesné mouky
  • 1 čl skořice
  • 1 čl sody
  • špetka soli
  • 2 nízkotučné tvarohy
  • 1 bílý jogurt
  • 3 PL kakaa
  • 40 g hořké čokolády
  • 1 čokoládový SLIMBELL pudink
  • 50 g lískových ořechů
  • Zdravý den stevia kapky s příchutí čokolády nebo sladidlo PECVA
 

 

Postup

Připravené suroviny na korpus (tj. 1 plechovka červených fazolí, 2 mrkve, 1 bílek, 2 lžíce medu a sladidlo PECVA, cca 60 ml vody (dle hustoty těsta), 60 g kakaa, 40 g ovesné mouky, 1 čajová lžička skořice, 1 čajová lžička sody, špetka soli) společně rozmixujeme a středně husté těsto nalijeme do formy (o průměru 20 cm) vymazané kokosovým olejem. Pečeme asi 20-25 min na 180 °C.

Na krém smícháme tvarohy s jogurtem, přidáme pudink, kakao, nasekanou čokoládu a lískové ořechy a sladidlo. Krém necháme vychladit a poté jím potřeme upečený korpus.

Připravené suroviny na korpus společně rozmixujeme a středně husté těsto nalijeme do formy (o průměru 20 cm) vymazané kokosovým olejem. Pečeme asi 20-25 min na 180 °C.